Om Mig

Namn Lars Andreas Holmberg

Född 8 december 1992 i Falun

Familj Mamma Brittmari, pappa Håkan, bror Johan, flickvän Isabelle.

Bor Östersund

Team Serneke

Klubb IFK Mora SK

Moderklubb Korsnäs IF

 

Jag är född och uppvuxen i Hosjö, strax utanför Falun. Som många andra så var det mycket idrott som gällde när jag var liten, men det var Orientering och Skidåkning som jag fastnade för.

När jag var 15 år så började jag vid Skidorienteringsgymnasiet i Mora och där läste jag Tekniklinjen. Det var fyra väldigt härliga år som gick lite för fort men jag utvecklades otroligt mycket som idrottare under gymnasietiden och under det sista året så toppade jag junioråren med tre individuella JVM guld.

Efter gymnasiet så flyttade jag ”hem” till Falun för att bli en del av Dala Sports Academy (skidhögskolan) och fortsätta min satsning mot världstoppen. Vid sidan av elitsatsningen så jobbade jag även lite med olika kartprojekt, som kartritare, det ser jag som ett bra komplement då jag får använda huvudet och tänka i kartbanorna även fast jag inte tränar. Efter flera bra år i Falun så gick flyttlasset norrut, nämligen till

vintersportstaden Östersund. I och med flytten så la jag även skidorienteringen på is för att fullt ut satsa på längdskidåkningen och i första hand långlopp. Här bor jag nu tillsammans med min sambo Isabelle samtidigt som jag pluggar till Byggingenjör och tränar för fullt för att uppnå nya mål. Jag har många år kvar att utvecklas som skidåkare där mitt största mål är såklart att kunna vara med och kämpa i den absoluta toppen på världens största långlopp, nämligen Vasaloppet. Sedan våren 2017 så tillhör jag Team Serneke.