Jizerska Padesatka 2018

Hej alla fans!

Nu är jag tillbaka på svensk mark igen efter en weekend i Tjeckien. Batteriet i mobilen dog igår så här kommer därför ett något sent söndagsinlägg.

Årets Jizerska Padesatka gick verkligen inte min väg. Hade en bra känsla dagarna innan så trots att jag hade varit sjuk en vecka så kändes det ändå som det hade kunnat gå rätt bra inför. Fick en bra start och de första 3-4km rullade på riktigt fint men sen började det gå ruggigt fort längst fram. Lite för fort för min del och jag hamnade i ett tempo som jag inte var bekväm med. Fick ligga på rött ett bra tag och efter drygt 6km så hade jag fallit bak i klungan och sladdade som sista vagn. Ingen positiv känsla när man vet att klungan består av mer än 30 man, men jag var verkligen helt kraftlös i armarna så jag kunde bara inte hänga på längre. Kämpade på upp till toppen efter 10km och la mig i rygg på en liten klunga för att återhämta mig. Märkte att jag hade bra skidor mot de jag åkte med och efter några kilometer så började jag bli piggare igen. De sista 30km av loppet hittade jag verkligen ett bra flyt, körde praktiskt taget allt vad jag hade under de tre milen. Åkte i stort sett själv förutom när jag passerade några enstaka åkare. Är riktigt nöjd med den sista halvan av loppet men samtidigt är jag extremt less över att behöva säga det igen, för vad hjälper det att åka fort sista halvan när man redan är rejält avhängd. Slutade till slut 33a för er som är intresserade. Under de drygt 2.15h som jag höll på så hade jag en snittpuls på 175bpm och en maxpuls på 189bpm. Får lägga det här loppet bakom mig och ta med mig att jag fick en riktigt bra genomkörare efter sjukdomen som nog är nyttigt att ha inför Vasaloppet, både för kroppen och pannbenet. Känslan i kroppen tycker jag är bättre än vad resultatet visar så jag tror ändå att det kan bli bra till den 4e Mars.

Veckan som kommer ska jag träna lite välbehövliga timmar inför Vasaloppet med Anton och Oskar som gång på gång åker starkt och visar att svenskar faktiskt också kan åka längdskidor, vi hörs på torsdag!

Lite blandade bilder från helgen.

Skrevs den by andreasholmberg i Okategoriserade

4 Jizerska Padesatka 2018

 1. Richard

  Lycka till på Vasaloppet!

 2. josuextra

  Thank you President andreasholmberg. MAGA!

 3. bdavenport

  andreasholmberg, thanks for the article post.Really thank you! Great.

 4. gandino

  dagis pga feber så kommer mamma hit idag och passar barnen så att Julia får vila hemma idag. Knölen på nacken kunde bero på att det var något som låg och väntade på att spricka ut och vi skulle därför

Lägg till en kommentar