Helgläger i Mora

Förra torsdagen drog jag ner till Mora för läger med klubben. Vi drog igång direkt på eftermiddagen med klassiska intervaller borta i backen upp till Viborg. 3x ca.18min körde vi och det var verkligen inget blygsamt tempo som sattes upp. Jag fick slita tejält för att hänga på med min 3-4or.

Fredagen innehöll två lugna distanspass. Först 2h löpning ute i Östnor runt ”Gröna milen” och ”Alderängsrundan” och på eftermiddagen blev det 2h stakning med några impulser.

Lördagen bjöd på helgens höjdpunkt, nämligen Vasastafetten. Tyvärr var inte vädergudarna på vår sida och regnet vräkte verkligen ner. Vi i skidklubben hade ett herr- och dam-lag och jag sprang fjärdesträckan mellan Risberg-Evertsberg (12,4km). Det var blött, lerig, halt och allmänt jävliga förhållanden så jag hade ingen jättehärlig upplevelse om jag ska vara ärlig. Sprang på 48min och nånting, det var nästan 2min sämre än vad jag hade för två år sedan på samma sträcka så jag var inte särskilt nöjd efteråt. Men trött det blev jag i alla fall. På kvällen klarnade vädret upp och vi körde ett lugnt stakpass som återhämtning.

Igår avslutades lägret med ett stakpass på lätta rullskidor där vi körde 15st långa impulser på runt 30sek. Riktigt nyttigt och givande att få köra sånt mot varandra och i varierad lutning.

Idag har jag inlett veckan med en riktigt rejäl vilodag, sov ut rejält och sen har jag inte haft något inplanerat.

Skrevs den by andreasholmberg i Okategoriserade

Kommentar till Helgläger i Mora

  1. Isa

    Tjena bloggkungen

Lägg till en kommentar