Fiasko på Toblach-Cortina

Hade en riktigt tung dag idag mellan Toblach och Cortina. Har kännt mig lite seg de senaste dagarna men hoppades att det skulle vara bättre idag men tyvärr inte. Första milen kändes ändå okej men direkt när vi kom in i backarna vid skidstadion i Toblach så fick jag slita ont. Blev tvärstum i armarna och hade svårt att syresätta musklerna. Hängde med i slutet av klungan fram till spurtpriset efter 15km men sedan var det tack och godnatt. Hade mjölksyra i hela kroppen och tog mig knappt framåt. Fick agera rundningsmärke i några kilometer innan jag fick rygg på en åkare som åkte lagom fort. Då låg jag nog knappt topp-50. Funderade på att bryta men vägrade ge upp. Med ca. 20km kvar av loppet så började jag få igång armarna igen, matade på rätt bra och tog mitt tempo. Passerade åkare efter åkare men det kändes rätt hopplöst. Kom ikapp en liten klunga med 5km kvar som jag gjorde sällskap med in till mål. Slutade 29a efter att ha fått slitit ont i drygt 40km. Riktigt besviken och less efter mål, men det hade varit konstigt annars efter att ha genomfört årets sämsta lopp. Enda ljusglimten var att jag hade bästa tid de sista 15km ner till mål och plockade över 10 placeringar, så skidorna var det inget fel på. Ska försöka utvärdera vad som gick fel och ta nya tag framåt, aldrig kul när det går såhär tungt.Bjuder på en bild från gårdagens skidtester.

Skrevs den by andreasholmberg i Okategoriserade

Lägg till en kommentar